My own life

Genieten: hoezo?

munch_ashesDe oproep tot genieten komt me echt m’n strot uit. Het enige waar vrouwen het over kunnen hebben is genieten. Mijn zoon was nog geen minuut oud en de verloskundige zei tegen mij: “geniet er maar van want voor je het weet zijn ze een jaar oud net als die van mij”: pardon! Lig je daar bij te komen van één van de heftigste momenten van je leven, blij dat je kind ademt en nog helemaal verbaast dat het je gelukt is, dat tie er uit is gekomen (vraag niet hoe) en dan moet je meteen genieten want voor je het weet….. Laat me alsjeblieft met rust en naai me nou maar dicht van onder!

Dan druppelen langzaam de sms’jes, de Whats-appjes en de geboortekaartjes binnen, en iedereen heeft het over genieten: nu is het harde werk voorbij, nu komt de tijd om lekker te genieten met z’n drieën, beetje zware start gehad maar nu lekker genieten samen, geniet van je zoon! Genieten, genieten, hoe moet dat, en vooral wanneer moet dat. Tussen welke voeding door, midden in de nacht wanneer ik met een huilende baby sta, als ik op het toilet zit en bijna niet kan plassen van de pijn aan m’n hechtingen, tussen welke luier door, of moet ik misschien genieten wanneer m’n baby 2 uur achter elkaar huilt en ik zelf nog geen drie uur slaap heb gehad? Please vertel het me, wanneer moet ik genieten???

Doodmoe werd ik er van, al die vrouwen die maar riepen dat je moet genieten. Al voor de geboorte wordt er een beeld geschetst dat het allemaal zo bijzonder en speciaal is. Al die maanden misselijk zijn, slecht slapen, krampen in m’n kuiten, bekkeninstabiliteit: als hij er straks is weet je waarom je het gedaan het, werd er maar gezegd. Waar zijn we toch mee bezig, waarom zegt bijna geen enkele vrouw: het is allemaal niet zo leuk en die roze wolk bestaat helemaal niet. Misschien houden we onszelf dit sprookje wel voor omdat we weten dat als we het ons echt allemaal zouden realiseren we er misschien niet aan zouden beginnen….

Mijn ervaring is dat het echt drie tot vier maanden heel zwaar is, zo’n pas geboren baby en voor het eerst moeder zijn. Dus daarom zou ik tegen alle aankomende mamma’s willen zeggen: “Neem een ruggenprik: en overleef de eerste drie maanden :-), dan komt het genieten vanzelf”.

http://www.carrieremamma.nl

2 gedachten over “Genieten: hoezo?

  1. Zeker, super herkenbaar. De illusie van de roze wolk! Eerste drie maanden is het gewoon enorm wennen en leren je baby en jezelf te vertrouwen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s