Easy life·My own life

Mayday Mayday

Mayday is het gebruikelijke signaal voor noodgevallen ook wel SOS genoemd en staat voor help mij nu! Nou de laatste maanden heb ik vaak bij de verzorging van mijn zoontje, van dit soort momenten gehad dat ik dacht: nu heb ik even hulp nodig, gewoon heel praktische hulp

Iedere ouder herkent het vast wel, van die momenten dat je handen te kort hebt bij je kleintje. Poep, plas, spuug en net schone kleertjes aan, samen in bad en hij poept in het badwater, en nog 10 andere situaties waarin je als nieuwe mamma denkt: ‘Nu zou ik willen dat er iemand was om me uit de brand te helpen’!

Zelf kloot ik in zo’n situatie dan maar wat aan, heel mn handen onder de poep, kleertjes onder het spuug (vaak ook mijn eigen kleding 😉 baby met een hand vasthouden, met de andere schoonmaken ect.

Goede vrienden van ons hebben hier wat op gevonden, een woord waardoor de ander weet: nu moet ik onmiddellijk komen, niet eerst nog even een slok koffie, niet nog even dat whatsappje versturen, gauw even naar het toilet of zeggen ja ik kom zo. Nee je springt van je stoel en vliegt naar je partner om hem/haar bij te staan.

Wij zaten bij hun in de woonkamer en opeens werd er geroepen: May-day! Mijn vriendin stond op, liet alles vallen wat zij aan het doen was en weg was ze. Wat gebeurt hier, dacht ik. Nou dit dus. Fantastisch. Iets wat wij nu zelf ook uit gaan proberen. May-day is nu ons codewoord voor: nu komen ik heb hulp nodig. Dit moet het ook allemaal weer een stuk eenvoudiger maken en jullie weten het: I love that!

Heb je hier ook ervaring mee en gebruik je een ander codewoord, laat het me weten en reageer! Want vele handen maken licht werk 😉

www.carrieremamma.nl

2 gedachten over “Mayday Mayday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s