Family life·My own life

Koningsdag: wat een ellende

Ik heb het nooit gesnapt, Koninginnedag en nu dan sinds een paar jaar Koningsdag. Het hele idee van de monarchie spreekt me sowieso al niet aan. En dan nog hun verjaardag vieren, de vlag uit, allemaal in het oranje en dronken worden. 

Het begint al met de nacht er voor, dronken worden, hangen op straat en in een kroeg. De volgende dag het dorp in. Gezichten zien die je alleen maar op die dag ziet. Achter elkaar aan sjokken in overvolle straten, jonge gezinnen met kinderen en buggy’s waarvan mamma de buggy duwt met haar linkerhand, en in haar rechterhand een sigaret vasthoudt. Pappa is druk met zijn biertje naar binnen te krijgen en rechtop te blijven lopen omdat eigenlijk de alcohol van die nacht nog in zijn lichaam zit.

En het allerergste!!!! Mensen die hun hond meenemen de drukte in. Beestjes hijgend aan de riem, niet weten waar ze moeten blijven.

De meeste mensen die daar dan lopen zijn nog dronken van de vorige avond, de andere helft is moe van het leven.  Altijd dezelfde zooi op de marktkramen en de muziek die veel te hard staat, zo hard dat je elkaar niet eens kunt verstaan.

Nee hoor, mij dit jaar niet gezien, wij slaan een jaartje over. Dit jaar geen oranje boven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s