Family life·My own life

My favorite things

April loopt al weer op z’n eindje. Het is een drukke maand geweest en er is weer veel gebeurd. Ik zet mijn vijf april favorieten op een rijtje.

1. Mijn grote hobby is mijn eigen groenten en fruit kweken. Er is niks lekkerders dan je eigen groenten op je bord vooral omdat je weet waar het vandaan komt, wat er allemaal mee gebeurd is en je hebt het zelf zien groeien. April is altijd de maand dat wij gaan voor zaaien in de kas zodat we in mei (na ijsheiligen) de eerste zaailingen buiten kunnen zetten. Wist je bijvoorbeeld dat je wel meer dan 15 soorten courgettes hebt?! Ik heb er in de moestuin meestal acht staan en 9 verschillende pompoen-soorten. Ook de sla, kool, venkel, komkommer en augurk zaai ik voor. En nu maar wachten tot ze boven komen.

2. Ik hou van de bloesem aan de bomen in april. Het geeft je dat echte lente gevoel en je krijgt zin in de zomer. De bloesem maakt plaats voor de mooie groene balderen en de aarde komt terug uit zijn winterslaap en zo ikzelf!

3. Op 10 april is mijn oma jarig.                         Dit jaar is ze 89 geworden. Een fantastische leeftijd als je weet dat ze zes jaar geleden acute leukemie heeft gehad en daar wonderbaarlijk van is genezen.

Wij genieten nog super van haar en zij van ons. Zeker nu ze overgrootoma is geworden en haar achterkleinkind vaak ziet en achter de wagen mag lopen.  Oma op naar de honderd!

4. Flynt ♥ heeft in april zijn eerste groentehapje gekregen. Ook weer zo’n mijlpaal. Het zijn nog maar een theelepel of drie die hij doorslikt maar het is een begin. Bij ons consultatiebureau hebben ze ons aangeraden om eerst te beginnen met wortel, pompoen, broccoli en bloemkool. Elke groente geef je een dag of vier en dan naar de volgende. Zo leert hij ook de wat bittere smaken eerst kennen en niet de zoete smaken van fruit. Op dit moment is pompen zijn favoriet.

 

5. Als laatste april favoriet wil ik mijn vriendinnetje Dominique noemen. In april hebben wij onze vriendschap weer een nieuwe boost gegeven en daar ben ik superblij mee. Friends forever!

http://www.carrieremamma.nl 

 

20 gedachten over “My favorite things

 1. Omaoma’s zijn geniaal en zo enorm waardevol 😍 hier zijn wij ook zo gezegend dat we mogen genieten van de oma van mijn partner 😍 ik vind dat zo waardevol.

  Hoe vond flynt zijn groentehapjes?

  Like

 2. Wat gaaf dat je nog een oma hebt! En wat een bijzonder verhaal. Over vriendschap, dat is heel erg fijn. Ik ben zelf nu juist bezig met het maken van nieuwe vrienden en met anderen hou ik het voor gezien.

  Like

 3. Ah wat mooi dat jullie nog zo van elkaar kunnen genieten en dat je oma genezen is! Ze ziet er nog kwiek uit voor iemand van 89. Mooi om de maand zo positief af te sluiten.

  Like

 4. Ah het eerste groentenhapje, ik kan het mij nog goed herinneren van mijn kids! En een eigen groententuin, ik denk steeds “ik ga eraan beginnen”, maar het komt er niet van. Ik ga het toch eens doen, eerst maar in het klein 😉

  Like

 5. Oh wat heerlijk dat je zelf je groenten kunt kweken! Ik heb helaas geen tuin, dus doe een poging met kruiden in de vensterbank. Maar o, wat zou ik graag zelf een groentetuin hebben. En natuurlijk ook veel fruitboompjes. Hebben jullie die ook?

  Like

  1. Ja Tessa wij hebben een abrikoos, perzik, pruim, appels en een stoofperenboom. Ook aarbeien, heel veel soorten frambozen en braambozen. Ik maak er jam van en likeur. Heerlijk. Wist je trouwens dat je een courgette ook heel goed in een pot kunt kweken, ook op je balkon! Een plant geeft wel 20 vruchten

   Like

 6. Die groente en fruit tuin! Waauw.. ik ben ook altijd van het zaaien en oogsten uit eigen tuin. Super leuk en ik hoop dat je een grote oogst zal hebben.

  Gefeliciteerd met je oma/omaoma. Ik weet nog goed dat ik ook een omaoma had. Zo mooi om te zien dat iemand zo oud nog volop kan genieten van het leven en haar familie. Koester deze momenten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s