My own life

Crazy collector!

 

Jarenlang verzamelde ik niks, nooit interesse voor gehad. Sommige mensen die ik ken verzamelde de bijzonderste dingen van alle spullen van de AVRO tot Furbies, die beestjes die een hit waren in de jaren 90 maar het trok mij nooit.

De obsessie

Maar opeens was het er ook bij mij: de obsessie, het item dat ik overal vandaan moest hebben en speciaal op zoek naar ging als ik ergens was. Ik reed er voor om, ging meerdere winkels in om te kijken of ze er waren en kies er zelfs soms een citytrip op uit omdat ik dan dat exemplaar nog net niet heb: de Starbucks mok!!!

Hoe het allemaal is begonnenHet begon allemaal toen Jawie nog in Hong Kong woonde en ik daar voor het eerst naar toe ging. Een vriendin van mij vroeg mij of ik voor haar zo’n mok mee wilde nemen. Ik had er nog nooit van gehoord en zei tegen haar dat ik zou gaan kijken of ik ze kon vinden. Als je er eenmaal op let word je er natuurlijk mee dood gegooid. Overal zag ik Starbucks koffietentjes en ja ze hadden ook verschillende mokken. Ik vond ze eigenlijk wel heel leuk en besefte me dat ze dus bijna in ieder land en in heel veel steden mokken hebben met de naam er op van dat specifieke land/stad. Dat was nog eens een leuk aandenken.

De verzameling so far

Inmiddels heb ik er 36 verzameld. Mijn studenten nemen ze zelfs voor mij mee als ze ergens naar toe gaan. De meest bijzondere die ik gekregen heb is uit Saoedi Arabië. Eenvan mijn studenten ging op hadj en nam er eentje mee terug.

Degene die ik zelf heb gekocht en mij het meest dierbaarst zijn, zijn  toch wel die uit China, we hebben daar zo’n fantastische tijd gehad, zoveel nieuwe vrienden ontmoet en een bijzonder leven gehad.

Soms hebben ze ook een speciale collectie zoals in Seoul. Deze worden dan eenmalig uitgegeven en behoren niet tot de standaard collectie. Ik koop ze niet altijd, alleen als ik ze heel mooi vind.

Herinneringen

Iedere mok heeft zo zijn eigen herinnering van een mooie vakantie of dat iemand speciaal aan mij gedacht heeft toen hij in dat land was. Zo heb ik in Parijs wel meer dan zes Starbucks winkels bezocht voordat ze eindelijk de mok hadden en hadden we in India heel veel mazzel omdat de eerste mok nog maar net een paar weken uit was en alleen op de luchthaven van Delhi verkrijgbaar was. Als ik ’s ochtends mijn koffie zet dan kijk ik ook echt welke mok ik pak en denk ik terug aan dat moment, een fijn begin van de dag!

Welke ik nog graag zou willen?

Verschillende steden in Amerika staan nog op mijn lijstje. Die van New York staat hoog op het lijstje en die van San Francisco ook.

Er is een uitzondering: ik wil geen bruine mok meer. Bruin vind ik wel de meest saaie die er zijn. Mijn hart gaat sneller kloppen van alle andere kleuren maar bruin… nee die laat ik nu in de Starbucksshop staan.

www.carrieremamma.nl

4 gedachten over “Crazy collector!

  1. Wat een leuke hobby heb je om mokken te verzamelen! Erg leuk idee! Ik heb het zelf met magneten van alle landen waar ik ben geweest of speciale plekken! Succes met het verzamelen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s