Family life·Healthy life·My own life

Wat een uitkomst: anticonceptie zonder hormonen:

Als je er net een kleintje hebt uitgepoept zit je vaak niet te wachten om direct weer zwanger te worden. Vaak duurt het ook wel weer voordat je toe bent aan seks maar als het dan zover is wat doe je dan?

Waar kies je voor?

Ga je weer aan de pil? Neem je een spiraaltje, de NUVA ring of ga je over op de oude vertrouw de condoom? Er is voor alles wat te zeggen, zowel voor als tegen. Maar er is ook nog een andere optie! Lees verder.

GEEN hormonen meer! 

Zelf wilde ik absoluut geen hormonen meer in mijn lichaam. Ik reageer daar zo heftig op en was dat na 9 maanden zwangerschap en 5 maanden een postnatale depressie echt wel zat. Dus de pil viel voor mij af. Ook al voor mijn zwangerschap was ik al zeven jaar van de pil af, mijn afweersysteem werd er niet zo blij van en ook mijn gewicht schommelde heel erg. Spiraaltje zou kunnen, het koperspiraaltje dan, want daar zitten geen hormonen in. Maar zo’n ding plaatsen zat ik niet echt op te wachten. Ook beïnvloed het je menstruatie enorm en hadden vriendinnen van mij veel last van bloedingen. Mmm de hele tijd bang zijn om door te lekken, nee laat maar zitten. Dus zou je denken dan maar weer onze rubberen vriend, maar nee ik koos voor de Pearly.

Anticonceptie zonder hormonen, het kan echt!

De Pearly is een apparaatje die je iedere ochtend voor je wakker wordt even in je mond houdt, het meet dan je temperatuur en slaat het op. Het peiltje geeft aan of het een rode, gele of groene dag is. Rood is dat je vruchtbaar bent, geel is dat hij het niet zeker weet en groen is dat je met een gerust hart kunt vrijen zonder zwanger te worden! Heerlijk helemaal geen hormonen, en binnen 2 a 3 maanden is hij ingesteld op je lichaam dan krijg 5 a 6 dagen rood een paar dagen geel en de rest van de dagen groen te zien.

Het is zo’n kleine moeite voor zoveel plezier. Je hebt er ook nog een luxere uitvoering van; de Ladycomp. De Pearly is de kleinere en lichtere versie maar net zo betrouwbaar (en iets goedkoper 😉

Eisprong

Het is wel belangrijk dat je weer een ei-sprong hebt, deze meet de Pearly namelijk aan de hand van jouw lichaamstemperatuur. Vrouwen die nog borstvoeding geven of gemiddeld minder dan 5 uur slapen wordt aangeraden toch nog even een condoom te gebruiken voor de zekerheid.

Ik vind het echt een uitkomst en gebruik hem nu al 7 jaar. Een keer in de drie jaar is stuur ik hem op en wordt de batterij vervangen tegen een kleine betaling. Je wordt altijd keurig en snel geholpen, dat vind ik zelf heel belangrijk.

Nog een voordeel van de Pearly vind ik dat je voor de 6 dagen dat je maar zwanger kunt worden in de maand dus niet 28 dagen hormonen hoeft te slikken in de vorm van een pil. Dit is zoveel gezonder! Ik snap niet dat het niet bij meer vrouwen bekend is! Vandaar deze blog er over, ik denk dat het voor veel vrouwen een uitkomst is!

www.carrieremamma.nl

Dit product deel ik met jullie omdat ik er enthousiast over ben, ik word niet gesponsord en krijg er niet voor betaald!

https://www.ladycomp.nl/

13 gedachten over “Wat een uitkomst: anticonceptie zonder hormonen:

 1. Jammer, voor mij nog geen optie. Slaaptijden laten nog te wensen over en geef nog borstvoeding. Moet je helamaal gestopt zijn met borstvoeding?

  Like

  1. Hoi Yvette,

   Als je nog geen menstruatie hebt zal de Pearly je nooit het kleurtje groen laten zien. je kunt hem dus wel al vast gebruiken maar je zal steeds rood of geel zien. Niet echt helpend maar als je nu al begint zal hij wel sneller je ritme herkennen als de eisprong en uiteindelijk je menstrautie er wel is. Dus qua tijdbesparing zou je he nu al kunnen gebruiken, geen twee tot drie maanden wachttijd dan als het echt zover is. 🙂

   Like

 2. Ah, toevallig kwam ik je blog net tegen op Facebook. Was al erg benieuwd. Klinkt als een heel prettige methode. Geen gedoe meer vooral. Ga hem in gedachten houden voor na het spiraaltje.

  Like

 3. Dit wekt zeker interesse op! Maar toch heb ik het nooit zo met deze dingetjes, ik had er trouwens ook nog nooit van gehoord. Ik denk dat ik meer ervaringen nodig heb wil ik zoiets als dit gaan gebruiken. Voor nu blijf ik wel bij mijn spiraal, maar soms word ik gek van alle hormonen en van mezelf haha

  Like

  1. Hoi Nicole,
   De pearly en de ladycomp zijn door duizenden vrouwen getest hoor, mag niet zomaar op de markt komen 😉 Ik las op de website dat ze al 30 jaar bestaan. Ja ik vind het ook raar dat we er niet meer over weten. Toont maar weer aan hoe dominant de farmaceutische industrie is. Ze verdienen goud geld aan spiraaltjes en de pil!

   Liked by 1 persoon

 4. Oh Wauw! Ik wist helemaal niet dat dit bestaat! Ik ga hier eens meer over opzoeken, want dit klinkt wel erg interessant! Bedankt om dit met ons te delen 🙂

  Like

 5. Zo, wat heftig om te lezen dat je een postnatale depressie hebt gehad :O
  Dit klinkt als een handige methode! Zelf wil ik absoluut niet zwanger worden, dus vind t maar een eng idee om geen ‘barrière’ te gebruiken. Heb een spiraal en dat bevalt prima.
  Maar t klinkt inderdaad ideaal voor mensen die geen hormonen willen of wanneer je nog niet toe bent aan een nieuwe baby maar wel wilt voor later 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. Fijn artikel! Ik zit hier ook over te denken. Hoe houdt deze rekening met het feit dat een zaadcel nog even kan overleven? Dat is wat ik zo eng vind aan helemaal zonder condoom namelijk, dalijk zit er net een hardnekkige cel bij die tot een vruchtbare dag overleefd en dan hoppa. In ieder geval is stoppen met de pil echt mijn beste keuze ooit:)

  Like

 7. Wow! Dit heb ik nog nooit gezien.. waar kan je dat halen bij de apotheek gewoon? Ik ben 7 weken geleden bevallen en weer begonnen met de pil met stiekem best wat tegenzin..

  Het is eigenlijk een 2 in een zoals ik het zie.. wanr in de ‘rode’ periode ben je vruchtbaar dus stiekem ook nog eens een beetje een ovulatie test haha dan is het gewoon 6 dagen feest😂 niet dat ik daar nu aan moet denken hoor om weer zwanger te worden haha.

  Kan ik nu zolang de pil pakken tot mijn menstruatie weer begint en dan als dit weer op de rit is overstappen of werkt dat zo niet?😬

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s