Easy life·Healthy life

Home-made: Likeur uit eigen tuin

Nog eventjes en we kunnen weer plukken, te beginnen met de aardbeien, dan de bessen en uiteindelijk de frambozen en de bramen. Heerlijk. Ik maak er van alles van, jam, taartvulling ect. Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf likeur kunt maken.

Je hoeft niet zelf een moestuin te hebben om aan de slag te gaan met een likeurtje maken. Je kunt het fruit kopen, maar je kan ook veel in het bos vinden.

Je begint met een keuze te maken welk fruit je wilt gebruiken, je kunt ook meerdere soorten door elkaar mengen. Dan kies je welke soort alcohol je wilt gebruiken, ik kies meestal tussen brandewijn of wodka. Als je een extra twist er aan wilt geven dan kun je er nog van alles doorheen doen, kaneel, honing, munt, palmsuiker, je kunt het zo gek niet bedenken. Helemaal naar je eigen smaak.

Kook je glazen potten goed uit en laat ze op z’n kop drogen op een theedoek. Daarna was je het fruit, en vul je de pot er voor drie vierde mee. Laat genoeg ruimte over voor de wodka/brandewijn 😉 Je kunt kiezen om er suiker aan toe te voegen, maar meestal zijn de vruchten van zichzelf zoet genoeg. Als je toch suiker toegevoegd kun je kiezen voor het er gewoon in de pot erbij te doen of een suikersiroop te maken en dit er op gieten.

Dan de wodka/brandewijn er op, pot op z’n kop en hoppa klaar is Kees. Je laat het 2 tot 6 maanden staan (hangt van jezelf af, hoe langer hoe intenser de smaak) en je zelfgemaakte likeur is klaar om te drinken. Nog eventjes door een kaasdoek of een theedoek laten lekken en in een flesje doen.

Zelf serveer ik het vaak in de zomer met een ijsblokje en een kaasplakje er naast. Super makkelijk en heel leuk om te serveren aan vrienden!

Trouwens ook heel leuk om wel te geven, dat is nog eens een origineel cadeau.

www.carrieremamma.nl

5 gedachten over “Home-made: Likeur uit eigen tuin

  1. Leuk, ik maak ook altijd zelf likeur. Nog een tip voor het geval je dicht bij de Duitste grens woont (of er wel eens komt): in Duitsland betaal je voor een fles (prima) wodka maar een eurootje of 6!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s