Easy life·Family life·My own life

Thuis bevallen of in het ziekenhuis: Tips voor iedere zwangere vrouw!

 

Zoveel keuzes

Als je zwanger bent begint snel de zoektocht naar wat er allemaal mogelijk is bij je bevalling. Wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Met of zonder pijnstilling? Alles leg je zo goed mogelijk vast in je bevallingsplan. Maar dan moet je wel weten wat je allemaal vast kunt leggen. Hierbij een paar tips die je echt graag wilt weten

Toen ik zwanger was, was ik vooral heel bang. Bang voor de bevalling, de weeën en het verlies aan controle. De baby moest er ooit een keer uit, ik had geen keuze. Om maar weer een beetje controle terug te krijgen zocht ik alles tot op de bodem uit.

Mijn tips: 

  1. Medische indicatie: als je die hebt beval je sowieso in het ziekenhuis. Vaak zit je in het voor traject nog wel bij een verloskundige praktijk. Mijn tip: ga direct naar een gynaecoloog. Ik vond dit echt veel fijner. Bij de verloskundige praktijk kreeg ik iedere keer weer een ander, moest ik alles opnieuw uitleggen en begrepen ze geen hout van mijn medische indicatie. Het kostte mij heel veel frustratie en dus energie en dat wil je niet in deze tijd.

  1. Als je bang bent voor de bevalling is er in het ziekenhuis een mogelijkheid om extra gesprekken te hebben met een medisch verpleegkundige. Dit doe je één op één en kun je dus al je angsten kwijt. Zij neemt alle stappen en mogelijkheden rustig met je door.

 

  1. Pijnstilling is geen zonde! Waarom denken wij als vrouwen toch altijd dat wij pijn moeten lijden. Deze calvinistische gedachten sluimeren nog steeds door onze maatschappij heen. Argumenten als: “dat is de natuur”, of “alleen een vrouw kan dat aan en een man niet” maak ik gehakt van! Natuur…. We staan zo ver weg van de natuur in ons hele leven maar voor dit moment is het dan ineens de natuur en als vrouw hebben we gewoon geen keus. Hadden we die wel gehad dan had ik het graag aan Jawie over gelaten! Oh en als iemand die erfzonde er in gooit.. Loop dan nog maar een blokje om. Ik als Theoloog zeg: grotere onzin bestaat er niet!

 

  1. Nog even over die pijnstilling: Wist je dat je de ruggenprik ook kunt houden tijdens het persen! Ja echt, ik lieg niet. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dit heeeeel fijn was.

“Leuker kan ik het niet voor je maken, wel makkelijker ;-)”

www.carrieremamma.nl

4 gedachten over “Thuis bevallen of in het ziekenhuis: Tips voor iedere zwangere vrouw!

  1. Mijn planning was om in het ziekenhuis te bevallen.. dit hebben we alleen niet gehaald omdat mijn bevalling zo ontzettend snel ging 🙈

    Verder wel goede tips! Ik had er in ieder geval als ik nog zwanger was en nergens niks van wist zeker wel iets aan gehad😇

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s