Family life·My own life

Een goede vrouw doet het huishouden!

Slechte huisvrouw, slechte vrouw!

Er zijn vrouwen die helemaal op kunnen gaan in het huishouden. Een doekje hier en een stofdoekje daar. Meerdere keren per week hun huis stofzuigen, gek zijn op strijken “de geur van net gestreken was vind ik zo heerlijk”. En sommige strijken zelfs de onderbroeken.

Voor mij is dit echt een heel ander universum. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan het huishouden. De was in de machine doen gaat nog wel

maar al die volgende handelingen, ophangen of in de droger doen, strijken en opvouwen, oei ik gruwel er van. Als ik twee keer per jaar de strijkbout aanzet is het veel. Ik vind het zo erg dat ik er zelf rekening mee houd met wat ik koop: als het erg kreukt, hang ik het terug in het rek! Er wordt altijd raar naar mij gekeken als ik dit eerlijk vertel, ik zie dan de hersenen van mensen kraken en denken: slechte huisvrouw zeg

Ik ben er niet voor in de wieg gelegd 

Een paar maanden geleden probeerde ik een keertje behulpzaam te zijn. Jawie had wat haast om naar z’n werk te komen en wilde een trui aan die eigenlijk nog even gestreken moest worden. Normaal doet hij dit zelf maar ik dacht: kom laat ik het eens even doen. Trots kwam ik naar beneden en zei: “deze kun je ook aan doen, staat je leuk!”. “Ja schat dank je wel, maar die moet ik nog strijken”…. Nog strijken, nog strijken, ik had hem net staan strijken. Nou je weet dus genoeg, ik ben er niet voor in de wieg gelegd.

Tijdens een werkweek blijven bij ons veel huishoudelijke taken liggen. Koken en boodschappen doen staan wel altijd hoog op mijn prioriteitenlijstje want gezond eten vind ik erg belangrijk maar de rest… De hoop wasgoed groeit en groeit en ook de andere schoonmaak klusjes hopen op. Gelukkig passen mijn moeder en schoonmoeder door de weeks op Flynt en pakken zij het een en ander uit onze handen. Toch kreeg ik van de week een opmerking van mijn schoonmoeder, dat ik de was ook beneden kon opvouwen, dat was dan misschien gezelliger…. Zo van; dan doe je het tenminste. Tegen Jawie wordt nooit zon opmerking gemaakt….

Op televisie worden we er mee dood gegooid

Op televisie zie ik ook altijd de vrouwen staan schoon te maken, een wasmiddel aan te prijzen of een sopdoekje te demonstreren. Heel soms zie je een man in beeld, maar meestal is zijn functie om iets te vertellen over hoe goed di

t werkt maar dan wel aan een vrouw in het reclamespotje! Hoezo we worden geïndoctrineerd?

Zelf heb ik nog altijd het gevoel dat er van vrouwen verwacht wordt om meer huishoudelijk taken op zich te nemen dan mannen. Vaak is het argument, ja maar ik werk ook een of twee dagen minder in de week. Ik vind dit niet opgaan. Twee dagen in de week minder werken betekent niet dat je 7 dagen in de week meer huishoudelijke taken moet doen. Of de zin van: vrouwen kunnen het gewoon beter. Ja, maar zo leren mannen het nooit. En zo ken ik er nog wel een paar.

Soms zijn we toch nog een beetje van de oude stempel!

Waar zijn we toch allemaal mee bezig 😉

 

www.carrieremamma.nl

9 gedachten over “Een goede vrouw doet het huishouden!

  1. Haha ik snap je punt! Ben er ook heel erg slecht in, maar idd, iemand moet t doen. En beetje dubbel; nu ik kinderen heb, vind ik het heerlijk om thuis te rommelen, koekjes te bakken en te koken. Maar schoonmaken en opruimen, no thanks 🙈

    Like

  2. Haha het is inderdaad ook allemaal niet zo mijn ding.. Stofzuigen doe ik wel ieder dag ivm de hond.. Een wasje draaien gaat inderdaad nog wel en de rest…. Daar verzamelen we iedere week weer moed voor haha en oja.. Strijken wat is dat? (Grapje) Ik doe daar ook niet aan. Alleen de blousse van manlief en dat is er gelukkig maar 1😂 Wou ik graag zo houden..🤓

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s