another life

Carrièremamma: Saida!

In deze nieuwe rubriek laat ik andere carrièremamma’s aan het woord. Mamma’s die net als ik zelf naast het moederschap ook hun carrière belangrijk vinden. Iedereen doet het op zijn eigen manier, en vandaag vertelt Saida over hoe zij dit allemaal voor elkaar krijgt, en nu ook nog in de maand Ramadan!

Even voorstellen

Mijn naam is Saida, ben getrouwd en heb drie kids van 17, 14, en 12. Ik ben een echte jongensmamma! Thuis sta ik mijn mannetje en ben ik degene die de broek aan heeft! Ik werk op de Hogeschool van Utrecht en daar leid ik het praktijkbureau. Dit houdt in dat ik studenten ondersteun bij het zoeken naar een stageplek, contact houdt met stageplaatsen en zorg dat de kwaliteit op orde blijft. Ik spendeer hier gemiddeld zo’n 40 uur per week aan, soms wat meer soms wat minder. Maar meestal meer 😉

Actief zijn hoort bij mij en daarom deed ik altijd veel vrijwilligerswerk. In Leidse Rijn is een Islamitisch centrum en daar zat ik in het bestuur, ook had ik een bestuurlijke functie bij Ladyfit. Vanwege veel zorgtaken die ik op dit moment heb binnen de familie heb ik deze werkzaamheden even op een laag pitje gezet. Mijn prioriteit ligt nu even ergens anders.

Combinatie mamma zijn en carrière

Om dit allemaal te kunnen doen heb ik geleerd dat prioriteiten stellen enorm belangrijk is. De kinderen staan bij mij altijd op nummer 1. Ik vind het belangrijk dat ze genoeg aandacht krijgen, te eten hebben en er goed verzorgd uitzien. Zeker toen ze jonger waren werkte ik veel thuis. Ik haalde de kids iedere dag van school! Het digitale tijdperk is voor mij echt een uitkomst! Door internet en de computer kun je tegenwoordig overal werken en tegelijkertijd ook een oogje in het zeil houden. Ik kan goed meerdere dingen tegelijkertijd!

Commentaar van andere mamma’s

Ja, moeders op schoolpleinen die vinden dat ik er veel meer voor mijn kinderen zou moeten zijn. Ik ben niet een standaard moeder die altijd thuis is en altijd aan het zorgen is maar ik zorg ook af en toe voor mijzelf! Tuurlijk was het zwaar en druk en waren er tijden dat ik echt achter mezelf aanrende maar dat vond ik niet erg want ik kreeg altijd energie van alle dingen die ik deed. Een gevoel van voldoening zowel uit werk gerelateerde dingen als privé. voor mezelf. Rende soms achter mijzelf aan, vond ik niet er, krijg energie uit het werk.

Wat zou je andere mamma’s willen meegeven?

Voor mamma’s die ambitie hebben en een goede carrière willen zou ik mee willen geven: leer echt te plannen! Wie doet wat wanneer. Mijn man en ik overleggen wie wat doet. Ik heb de mazzel gehad dat ik mijn werktijden zo heb kunnen inzetten zodat ik bijna altijd de kinderen van school kon halen. Daarnaast maakte wij ook gebruik van een gastouder. Het is belangrijk om een netwerk om je heen te hebben dat je kunt inzetten zo nodig. Wij hebben dat met vrienden en vriendinnen en buren. Je helpt elkaar. Nu mijn jongens wat ouder zijn gaat alles veel meer vanzelf en heb ik ook meer tijd voor andere dingen. Maar als ze jong zijn is goed kunnen plannen echt essentieel om alles georganiseer te krijgen. Heb je zelf geen netwerk om je heen, betaal er dan voor zoals wij deden bij de gastouder.

Ben je net mamma? Zorg dat je blijft communiceren met je partner. Ik heb een vent thuis die mij altijd steunt in alles wat ik doe. Daar heb ik echt veel geluk mee, hij is mijn steun en toeverlaat! Vergeet ook niet af en toe te ontspannen. Ik doe dat door bijvoorbeeld één a twee keer per jaar even alleen weg te gaan. Dit jaar ben ik in mijn uppie naar Barcelona geweest, echt even me-time! Maar ook samen tijd hebben met mijn man vind ik heel belangrijk. Dit jaar hebben wij een trip naar Marrakesh gemaakt. Even tijd voor elkaar.

Ramadan brengt mij dichterbij de balans  in mijn leven.

Dit alles en ook nog eens niet eten en drinken overdag!

Het is nu de maand Ramadan, een maand van bezinning en verbinding. In deze maand eten en drinken moslims niet van zonsopkomst tot zonsondergang niet eten en drinken. Hoe ik dit combineer met werk? De eerste dagen zijn altijd zwaar want je lichaam moet wennen om overdag zonder eten en drinken functioneren. Dit jaar was de eerste dag ook meteen heel warm en dus wel wat zwaarder.  Vaak wordt er aan mij gevraagd: “Is dat niet zwaar de hele dag niet eten en drinken en dan ook nog werken?” Nee het helpt mij juist enorm om balans weer te vinden tussen werk en leven. Het is echt tijd voor gezin, gezelligheid, iftar (eerste maaltijd na zonsondergang) met z’n allen bij elkaar te zijn. Ik vind het persoonlijk heel erg belangrijk dat mijn kinderen mooie herinneringen hebben aan de Ramadan, net zoals ik vroeger heb gehad. Daar doe ik altijd erg mijn best voor.

Deze maand staan we ook altijd extra stil bij andere mensen, mensen/kinderen die het minder hebben dan wijzelf. Daarom zetten mijn man en ik maar ook de kinderen iedere dag wat geld opzij voor kinderen in Marokko die daar in een weeshuis zitten. Wil je daar meer over weten. Klik op deze link! https://www.facebook.com/Darelhouda-484626721622658/

Wat vind je belangrijk om mensen mee te geven in deze maand, (een mooie gedachten of spreuk). Ik vind het altijd een zegen als wij de volgende Ramadan weer mogen meemaken in goede gezondheid. Het is een maand waarin we veel goeds doen.

 

www.carrieremamma.nl

 

 

 

Een gedachte over “Carrièremamma: Saida!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s