Easy life·Family life·My own life

Die goeie ouwe tijd

 

Op mijn blog hebben jullie al vaak artikeltjes kunnen lezen met een wat cynische ondertoon over wanneer je een goede mamma zou zijn. Mensen en vooral vrouwen staan vooraan om hier hun mening over te geven!

Vroeger

Een van de meest voorkomende argumenten staat toch wel in relatie tot vroeger. Vooral als het gaat om de keuze voor een kind en daarnaast ook een carrière hebben zijn de meningen duidelijk aanwezig. Vroeger waren mamma’s namelijk altijd thuis bij de kinderen en was het heel normaal dat er iemand zat te wachten met een kopje thee. Ook de huishoudelijke taken behoren van oudsher toch eigenlijk aan de vrouw toe want zo is het al eeuwen. Mannen gingen jagen en de vrouwen zorgde voor de kinderen”. Zelfs vrouwen die zelf geen kinderen hebben staan vooraan met hun mening en nemen geen blad voor de mond.

Back to basic! 

Maar goed dames als jullie zo graag terug naar vroeger willen be my guest! Begin dan eerst met je auto weg te doen want vroeger deed men alles met de benenwagen en met de fiets, door weer en wind en zeker niet met een airco. Dan moet toch ook echt je koelkast er aan gaan geloven want zoals mijn oma nog kan navertellen deed ze vroeger veel opbergen in de kelderkast want dat

Lekker weer op de knietjes dames

was het koelste plekje in het huis. Ook besteedde zij uren aan de was, die in een teil werd geschrobd tot ze soms de blaren op haar handen had staan, dus zeg maar dag tegen je wasmachine. Ja en hoe zit dat dan met je CV?

Bibberen 

Helaas, het wordt weer lekker wassen in een emmer, koud water en een keer per week staat de kolenboer voor je deur om je te voorzien van kolen zodat je de kachel aan kunt maken. Ik zeg begin maar vast met breien voor die warme wollen sokken en vesten, die helpen je vast de winter wel door! En ja… dan kun je ook lekker thuis zijn bij de kids want door al die extra werkzaamheden heb je helemaal geen tijd meer om aan een carrière te denken.

Ik wens jullie veel succes en plezier maar ik pak nu even de auto en rij naar een vriendinnetje, samen even een hapje eten en daarna naar de sauna zodat ik er morgen weer lekker tegenaan kan als ik op mijn werk ben! Heerlijk die tijd van nu!

Waar zijn we toch allemaal mee bezig!

 

www.carrieremamma.nl

5 gedachten over “Die goeie ouwe tijd

  1. Inderdaad, lang niet alles was beter vroeger, helaas wel beter voor het milieu. En wat echt wel beter was dat de mensen respectvoller en beleefder met elkaar omgingen, dat kan ik weleens missen.

    Like

  2. Hahaha leuk geschreven hoor! Kom maar op met de robots zodat wij als mensen nog meer tijd hebben om leuke dingen te doen met onze ouder (s), kinderen en kleinkinderen als we deze rijkdom (nog) hebben natuurlijk.

    Liked by 1 persoon

  3. Elke periode is anders. En omdat we altijd maar aan het wegen en meten en vergelijken zijn is het nooit goed genoeg 😉 Dus doe je het maar zoals je het zelf kunt. En dat is prima. Ongeacht de tijd, de omgeving en wat een ander vindt 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s