another life·carrier mommy's life

Carrièremamma: Vanessa

Deze week weer een nieuwe carrièremamma! Vanessa is een bevlogen trainer, zit in de gemeentepolitiek en werkt als gastdocent op de Hogeschool. Dit alles terwijl ze ook twee kinderen heeft en vele nevenactiviteiten. Wat een power heeft deze vrouw! Lees hoe zij dit allemaal voor elkaar krijgt!

Carrièremamma Vanessa Scholtens 

Toen ik net afgestudeerd was ben ik begonnen als hulpverlener en groeide al snel door als trainer. In het trainer zijn vond ik echt mijn passie, en ik was er goed in, is toch ook mooi meegenomen!

Presentatie van het boek: zorg voor de oudere migrant! Hoofdstuk drie is van mijn hand samen met Nadèzda Broshuis geschreven.

Na mijn 30e begon het echt te kriebelen: wat er begon te kriebelen? Nee niet mijn eierstokken want ik had inmiddels al twee kids. Nee mijn ambitie vlamde weer op: een eigen bedrijf beginnen, m’n carrière een boost geven! Acquireren, netwerken, nieuwe opdrachtgevers ontmoeten en uiteindelijk die ene opdracht binnenhalen. Een politieke ambitie? Ja, ook dat. Een kans? Die pak ik!

 

Gelukkige mamma 

Maar wacht, kinderen.. Ja, mamma, dat ben ik ook. Niet alleenstaand, dat niet. Wel een partner die doordeweeks voor zijn werk in het buitenland verblijft. Hoe ik dat allemaal combineer? Zo min mogelijk opgeven en toch een goede, en bovenal, betrokken moeder zijn. Zelf vind ik dat een betrokken moeder ook een gelukkige moeder moet zijn. En tijd voor haarzelf vrijmaakt. Hoe vaak zie ik om me heen dat allereerst alles voor de kinderen gedaan moet worden. Natuurlijk, wanneer de kinderen gelukkig zijn, dan ben je dat als ouders ook. Maar toch. Je eigen leuke uitjes, interessante netwerkborrels en clubs zijn belangrijk om jezelf te blijven zijn. ‘Niet ‘Elise’s moeder!’, maar gewoon Vanessa. En wat kan ik daar van genieten.

Aannames van andere vrouwen

 

 

Een paar maanden geleden wilde ik mijn lidmaatschap bij een serviceclub opzeggen. Een serviceclub met vooral lunchbijeenkomsten en activiteiten op momenten die je zelf in kunt plannen. Toen ik mijn voornemen vertelde te willen stoppen, zei de voorzitter (een vrouw notabene!) meteen: ‘Natuurlijk. Het is ook allemaal te druk. Je hebt immers twee kleine kinderen.’ Ik was verrast. Allereerst gaan mijn kinderen overdag naar school en heb ik in de avond twee lieve oppasmeiden (naar wiens komt de kinderen altijd uitkijken) en was dit geen van de redenen voor mij om op te zeggen.

Ik vraag me wel af of aan mijn man zulke dingen ooit gevraagd worden, wanneer hij een afspraak afzegt, of een club de rug toekeert. ‘Ach, ik snap het. Je hebt ook twee kleine kinderen.’ Vooroordelen ben ik veel tegen gekomen. Vooral toen ik zei dat ik niet echt een babymamma ben. Ogen van vrouwen rolde zowat uit hun oogkas, geen babymamma, er was toch niks leukers dan zo’n klein lief baby’tje. Nee geef mij maar kinderen die wat ouder zijn, die kunnen vertellen wat ze willen en waar je lekker actief mee kunt zijn.

Veel steun van…

Zelf heb ik mijn draai in het leven en ook steeds meer in mijn carrière gevonden. Gemiddeld werk ik meer dan 40 uur in de week. Dit kan zowel thuis als op lokatie zijn. Ook besteed ik minimaal 2 avonden in de week aan mijn nevenactiviteiten zoals de ladycirkel, rotary, organistie van verschillende activiteiten in mijn woonplaats en de gemeentepolitiek.  Het was niet altijd even makkelijk, mijn man is er alleen in het weekend. Maar gelukkig heb ik veel steun aan familie, en als zij niet kunnen dan hebben we een lijst met goede oppassen.

Heb ik nog wel tijd voor dingen naast werk en gezin? Zeker! Ik ga graag weg met vriendinnen, ben gek op series kijken en af en af en toe trek ik de hardloopschoenen aan, maar eerlijkheidshalve is dat alleen omdat het moet 😉

Mijn tip voor alle mamma’s met ambities is: zorg voor een netwerk om je heen waar je op terug kan vallen en laat je vooral niet uit het veld slaan door mensen die denken dat je alleen een goede mamma bent als je thuis bent bij je kinderen. Jij bepaalt zelf hoe je de beste mamma kunt zijn!

www.vanessascholtens.nl

 

Carrièremamma Vanessa Scholtens! www.vanessascholtens.nl

http://www.carrieremamma.nl

3 gedachten over “Carrièremamma: Vanessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s