Family life

Ik bof maar! Een ode aan mijn mamma

Ik bof maar! Een ode aan mijn mamma

In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn wereld als mamma wat ik sinds 8 maanden ben. Daarnaast komen er sinds een paar weken ook andere mamma’s aan bod, die net als ik ook carrièremamma’s zijn. Maar vandaag schrijf ik over een andere mamma, mijn eigen mamma.

De belangrijkste vrouw in mijn leven is mijn eigen mamma. Ik hoop dat veel vrouwen dit kunnen zeggen, dat je een goeie band met je moeder hebt, zo belangrijk. Zeker als je zelf een kindje krijgt.

Alleenstaande mamma

Ik zou mijn mamma niet meteen een carrièremamma noemen maar eerder een super vrouw! Ze heeft mij en mijn broertje in haar eentje opgevoed. Soms had ze twee banen, deed daarnaast nog een studie en zorgde dat wij niks te kort kwamen. Steun van onze vaders was er eigenlijk niet, ze zorgden voornamelijk voor veel ellende.

Zelf kan ik mij er niks bij voorstellen, ik hou van mijn werk en ben blij dat ik werk naast het hebben van een gezin. Er zit geen echt moeten bij, en ook zeker nooit de angst dat er geen eten op de plank is. Ook hoef ik het gelukkig niet alleen te doen; de opvoeding van Flynt. Ik waardeerde mijn moeder al enorm, maar hierdoor is de bewondering alleen maar groter geworden.

Sterke band 

Door alleen op te groeien met mijn moeder, en dus zonder vader is onze band ook heel bijzonder geworden. Naast moeder en dochter, zijn wij ook vriendinnen van elkaar.

We delen veel samen, doen veel dingen samen waaronder het hebben van een stichting waar we geld inzamelen voor meisjes in India om te kunnen doorstuderen zoals je kunt lezen in mijn blog van een paar maanden geleden: https://carrieremamma.nl/2017/05/06/making-the-world-a-better-place/

Een hobby die we samen delen is de moestuin en naar de sauna gaan. Als het lukt proberen we ieder jaar samen even weg te gaan, soms naar de zon en de andere keer gewoon een weekendje in Nederland. Onze mooiste reis samen was twee jaar geleden naar India waar wij een project zochten om te kunnen steunen met onze Stichting Godezz.

 

Als er ellende is, is ze er ook altijd. Ik kan uit volle overtuiging zeggen dat als mijn mamma er niet voor mij was geweest tijdens mijn postnatale depressie ik nog niet zo ver zou zijn als ik nu ben in het herstelproces! https://carrieremamma.nl/2017/04/14/de-postnatale-depressie-een-groot-mamma-taboe/

Van mamma naar oma! 

Nu is mijn eigen mamma, niet alleen meer mamma maar ook oma. Een groot genot om te zien. Flynt is helemaal verliefd op z’n oma en oma op hem. En binnenkort mag hij lekker mee met ons, we gaan de traditie veranderen. Nu gaan Flynt, ik en mamma ieder jaar eventjes weg met z’n drieën.

 

 

 

Jullie snappen wel dat het tijd werd om een ode aan mijn eigen mamma te schrijven!

Mam: je bent de beste!

www.carrieremamma.nl of voor jou: je dochter hahaha 😉

4 gedachten over “Ik bof maar! Een ode aan mijn mamma

  1. Wat super lief dat je dit over je moeder hebt geschreven! Ik zie mijn moeder ook als een super vrouw ! We hebben een beetje een soort gelijk verhaal met opgroeien..
    Hoe fijn zou het fijn als onze kinderen ons later ook zo zouden zien..

    Like

  2. Helemaal top Dezzie om zo over je mamma te schrijven, on danks alles hou ik van je en bewonder ik je. Jos kijkt van boven toe en is trots op je zo’n mooie en krachtige vrouw te hebben leren kennen en als vriendin te hebben gehad !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s