Family life·Healthy life

Welke zonnebrand gebruik jij voor je baby?

 

 

Welke zonnebrand gebruik jij voor je baby?

Het is hoog zomer, lekker naar buiten, naar het strand, op vakantie. Maar dan moeten we rekening houden met die grote gouden blinkende bol boven ons hoofd: de zon.

Eerst dacht ik dat het genoeg was om m’n kleintje in te smeren met factor 50. Betere bescherming tegen UV straling is er toch niet? Meerdere keren herhalen per dag en niks aan de handje. Ja natuurlijk leg je hem niet in de volle zon maar zorgen hoeven we ons verder ook niet te maken..

Dat dit gewoon verkocht mag worden

Helaas blijkt dit dus niet het geval. Ik las alle ellende rondom de ingrediënten die in de zonnebrand zitten ik schok me dood. Smeer ik mijn baby hier mee in? En ook al jarenlang mezelf….. En dat dit gewoon verkocht mag worden, ik snap er niks van.

Maar goed, gelukkig kan je er veel overlezen en zelf onderzoek doen en dat heb ik dus ook gedaan. In dit artikeltje zet ik alles voor je op een rijtje. Scheelt jou heel veel werk en als mamma heb je het al druk genoeg toch 😉

Ingrediënten die er beter niet in kunnen zitten:

 • Octinoxate (octylmethoxycinnamaat
 • Sulisobenzone (benzofenon-4)
 • Menthyl anthranilaat
 • Padimaat O, ook wel Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester genoemd
 • Gemicroniseerde of Nano Zinkoxide en Nano Titaniumdioxide: (Nano is meestal niet goed!)
 • Homosalate
 • Octocrylene
 • Oxybenzone
 • Avobenzone
 • Ensulizole (Phenylbenzimidazole sulfonzuur)

Wat doen deze ingrediënten precies? Om alles te beschrijven wat ik heb kunnen vinden ben ik drie dagen bezig van hormoonverstoring en allergische reacties tot kankerverwekkend. Nou dat laatste is voor mij al genoeg, daar wil ik Flynt natuurlijk niet aan bloot stellen, zeker niet als je doet terwijl je denkt dat je het zo eigenlijk voorkomt…

Wat is wel goed? 

Ik kwam ook informatie tegen over ingrediënten die er juist wel in mogen zitten zoals: Antioxidanten Aloë Vera (beschermt de huid niet tegen Uv-stralen, maar is erg voedend en herstellend voor de huid), Zinkoxide (beschermt zeer krachtig tegen zowel UVA als UVB straling) en Vitamine A en E.

Wat kunnen we dan gebruiken om onze kinderen veilig in te smeren? Op het internet komen merken als Lovea, Dermasun, Alphanova Sun er goed uit. Zelf heb ik ze nog niet geprobeerd maar ga me er zeker even in verdiepen. Naast de lijst van slechte ingrediënten vind ik het zelf ook belangrijk om te kijken of het dierenproef vrij is!

Check check dubbelcheck 

Boodschap van dit artikel: koop niet zomaar een zonnebrand maar doe echt even zelf onderzoek. Neem desnoods het bovenstaande lijstje mee als je naar de winkel gaat om het te kopen. En check gewoon in welke het minste inzit.

Als jullie positieve ervaringen hebben met een zonnebrand voor een baby, laat dan even een commentaartje achter. En stuur de link ook door naar andere mamma’s! Vast info die iedereen wil weten!

www.carrieremamma.nl

21 gedachten over “Welke zonnebrand gebruik jij voor je baby?

 1. Lovea gebruiken wij altijd, in Frankrijk ook heel goed betaalbaar (goedkoper dan nivea hier). Je hebt hier ook biologisch van.
  Ladival is ook goed, maar wat dikker om te smeren.
  Ik heb een lieve zus die hier ook al eens naar gekeken heeft, vooral omdat onze kinderen niet tegen die andere merken zonnebrand kan. Schrok toen ook echt wat voor troep het is.

  Liked by 1 persoon

   1. Idd schrok me echt kapot ervan heb gelijk effe gekeken of dun Cate aftersun gel Aloë Vera veilig is maar die is ook veilig en komt van de action .

    Liked by 1 persoon

 2. Ik heb in ieder geval op mijn persoonlijke facebook een oproep geplaatst om dit bericht te delen. Ik vind het echt een kwalijke zaak dat wij als consumenten zo voorgelogen worden en dat je dus je kind aan dit soort dingen bloot kunt stellen. Hopelijk krijgen we een soort olievlek reactie en delen veel mensen het!

  Like

 3. Ongelooflijk dat dit er allemaal in zit😳 Vanaf nu ga ik goed opletten. En delen deze blog natuurlijk. Het is belangrijk dat iedere moeder dit weet. Vaders ook trouwens😄

  Like

 4. Green People mag ook zeker aan je lijstje met veilige zonnebrandcremes worden toegevoegd! Heeft een speciale lijn voor baby’s en kinderen maar zelfs die voor volwassen wordt goed door een gevoelige kinderhuid verdragen en is veilig voor de huid.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik doe om deze reden ook al jaren niet meer aan zonnebrand. Uit de zon blijven tussen 12 en 15u is het belangrijkste. Ik smeer mijn baby in met karite boter, goed tegen exceem en heeft ook een beetje uv bescherming. Verder is Weleda ook een merk om aan je lijstje toe te voegen. X

  Liked by 1 persoon

 6. Wij gebruiken al enkele jaren Lovea en ik ben er erg tevreden van! Het is dun en licht uit/ in te smeren. Het witte dunne laagje dat zichtbaar blijft, vind ik handig om te zien of ze zich goed insmeerde (zelfstandige kids) 🙂 Ik raad het iedereen aan! Maar de meesten rologen als ik (voorzichtig!) spreek over de vuile troep die in de meest gangbare merken zit …

  Liked by 1 persoon

  1. Helaas zijn Lovea en Alphanova sun ook nog producten waar Nano technologie is toepast. Je kunt het best gaan voor bijvoorbeeld Godess garden, in de groep Natuurlijk gezond leven op FB kun je een hele lijst vinden met zonnebrand producten die echt zonder rommel zijn!

   Liked by 1 persoon

 7. dr baumann zonnebrand en dan de variant waar je direct mee in de zon kan, dat is op basis van zinc. Je moet t wel een beetje verwarmen tussen je beide handen anders sla je wit uit.

  Like

 8. Iconic elements is een crème lijn opgericht door een dermatoloog, werkzaam in Nederland. Recentelijk op de markt een zonnebrand crème met 100% minerale filters uitgebracht met een brede uva/uvb dekking, minimale ingrediënten, geen conserveringsmiddelen, werkt direct. SPF30 is zeer geschikt voor kinderen. De witte waas is minimaal door een natuurlijke pigment, dus goed uitsmeren en let op de witte kleding.

  Like

 9. Weleda is super voor baby’s en kleine kinderen. Hier nog volop verkrijgbaar in de natuurwinkel en ook gewoon na te bestellen bij weleda volgens de mensen die daar werken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s