Family life

De drie B’s: Baby, Bier en Braadworst: Duitsland here we come!

Een baby en dan op vakantie… hoe moet dat in godsnaam?

Jaren lang hebben wij de mooiste plekken bezocht. Toen Jawie in Hong Kong woonde en werkte en ik daar drie maanden per jaar was, was een vliegreisje naar Thailand drie uur, en naar Vietnam maar 1,5 uur. Bestemmingen die vanuit Nederland ver weg zijn waren vanuit daar een tripje voor in het weekend. Een paar jaar achter elkaar heb ik dan ook mijn verjaardag gevierd op de meest exotische stranden. Maar ook toen we ons definitief in Nederland settelde maakte we nog reizen naar India en China. Maar helaas pindakaas, met een baby gaat die vlieger niet meer op. Ik moet er niet aan denken om een 12-urige vlucht met een huilend kind te zitten. Ik zie al die mensen al met boze blikken mijn kant op kijken. Ooit keek ik namelijk zelf geïrriteerd en boos naar ouders met huilende en gillende kinderen gedurende een lange vliegreis.

 

Wat dan? 

Dus dan moet je wat anders verzinnen, iets met de auto, niet te ver, makkelijk te bereizen: dat werd het huis van schoonouders in Duitsland. Weg met zon, zee en strand, weg met dim-sum, Thaise cocktails op het strand of een echte heerlijke Indiase curry. Duitse braadworsten en Bier: here we come!

 

 

Al die spullen……. 

Here we come is makkelijker gezegd dan gedaan. De hele auto zat afgeladen vol met spullen voor Flynt.

Ik weet niet hoe ouders dat doen die vliegend naar een bestemming gaan maar in onze Lexus was bijna niet eens plek voor mijn eigen koffertje.

Zelf zat ik in elkaar gepropt op de achterbank tussen alle spullen in en probeerde een comfortabele houding te vinden gedurende de 5 uur durende rit.

Flynt daarentegen genoot zichtbaar van de autorit en was zoals gewoonlijk weer super lief en vrolijk.

 

Pappa en mamma tijd

Mijn schoonouders waren zelf ook in hun vakantiehuis in Duitsland. En ook al houd ik van ze, het is ook wel even lekker om met z’n tweeën te zijn. Dus Flynt bleef lekker een paar dagen bij opa en oma en wij hebben onszelf weer ingecheckt in een kuuroord 🙂

Nou laat dat smiley gezichtje maar weg want het was meer een revalidatieoord dan een kuuroord. We moesten ons een weg banen langs de rollators, rolstoelen en krukken om uiteindelijk bij het sauna gedeelte te komen.

Dit was gelukkig wel weer erg mooi en heel rustig. Omdat onze accommodatie een beetje tegen viel zijn we er uit gegaan, richting Weimar gereden en daar een prachtige dag beleeft met veel geschiedenis en cultuur en om de dag mooi af te sluiten: een Opera!

 

Drie kilo zwaarder

Voldaan van veel bier, ijs en andere lekkernijen reden we richting ons kleine ventje en uiteindelijk naar huis.

Vakantie is toch niet meer vakantie zoals ik het kende. Ik weet dat ik hier eigenlijk hoor te schrijven hoe ontzettend ik genoten heb van de vakantie met mijn baby maar eerlijk gezegd: een baby die je iedere dag wakker maakt rond 07.00, en waar je net als op de normale dagen voor zorgt, hem vermaakt, eten geven enz…voelt meer als gewoon een normale dag maar dan in een ander land. Het echte vakantiegevoel is weg. Ook toen we even met z’n tweetjes weg waren denk je toch de hele tijd aan hem, gaat het wel goed, kan er niks gebeuren.

Tips en ervaringen: Yes please! 

Ben benieuwd naar ervaringen van andere mamma’s. Hoe zij het doen met baby’s bestemmingen en het vakantiegevoel. Heb je een tip? Laat hem dan graag hier achter.

www.carrieremamma.nl

 

 

 

4 gedachten over “De drie B’s: Baby, Bier en Braadworst: Duitsland here we come!

  1. Ik ken je gevoel! Wij reisde ook wat af en dit werd anders met een baby. Toch nu 3 jongens verder gaan we nog steeds ” echt ” op vakantie. We genieten, passen ons aan en laten los..
    samen ontdekken we de wereld ( voor nu vooral Europa!)

    Like

  2. Nog geen baby hier, maar wel dol op reizen. Ik ben er verslaafd aan! Dus het is ook iets dat me regelmatig bezig houdt. Fijn dus om zo’n eerlijke, realistsiche blog te lezen, want je leest toch ook nog heel wat blogs waar ze zich toch aan verre vliegtuigreizen wagen… Maar heel veel details geven ze dan niet haha!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s