another life·carrier mommy's life·Family life

Carrièremamma Patricia

 

Een nieuwe carrièremamma

In de reeks carrièremamma’s vandaag weer een nieuwe mamma die haar carrière naast haar gezin heel belangrijk vindt. Patricia heeft verschillende talen gestudeerd en is haar carriere bij een vertaalbureau begonnen. Per toeval is ze in de gaming industrie terecht gekomen, wel als projectmanager vertalingen. Na een aantal jaar heeft ze de kans gekregen de afdeling te gaan leiden en het uit te bouwen tot global content afdeling.

Carrièremamma Patricia aan het woord 

Velen van ons zijn er dagelijks mee bezig op onze Smartphone 😉 apps! Voor mij is het niet alleen dat ik ze op mijn Smartphone heb, ik werk bij een bedrijf die ze maakt! Spil games. Spil games is een publisher van games in de app store. Als manager van onze global content afdeling maak ik meer dan 40 uur in de week. Wat is een global content afdeling? Wij houden ons bezig met het schrijven en vertalen van alle content voor het bedrijf.

Verwijtende blikken en harde woorden

 

 

Terwijl ik dit schrijf zie ik meteen weer die vrouwen voor mij die hier wat van vinden: groter ogen trokken ze op van verbazing en soms van afschuw: ooit heeft er iemand aan mij gevraagd waarom ik eigenlijk aan kinderen begonnen ben als ik toch fulltime bleef werken! Van mannen krijg ik die opmerkingen niet, die vinden het meestal bewonderingswaardig dat ik fulltime werk.

Goede organisatie is vereist 

Ik ga niet ontkennen dat het niet druk is. Mamma zijn van twee kinderen en vijf dagen in de week werken. Het vereist vooral goede organisatie. Beide kinderen gaan naar de opvang en ’s ochtends zorg ik voor de een en mijn man voor de ander. Dat loopt behoorlijk soepel. Mijn werk biedt gelukkig ook genoeg flexibiliteit met wanneer op de dag ik precies productief ben, wat erg helpt, vooral met kleine kinderen.

Als tip voor andere carrièremamma’s heb ik dat je je vooral niet gek moet laten maken en aanpraten dat je iets verkeerd doet. Het beste voorbeeld dat ik mijn kinderen kan geven, is het feit dat je als vrouw zijnde onafhankelijk kan zijn, je eigen geld verdienen en zorgen dat je kinderen niets tekort komen. Als ik thuis ben, heb ik ontzettend veel aandacht voor mijn kinderen.

Moeder zijn maakt je nog beter op de werkvloer 

Weet je wat zo leuk is, het moeder zijn heeft mij ook enorm in mijn werk geholpen: denk aan het flexibel zijn, multitasking, met verschillende soorten mensen om kunnen gaan en vooral geduld hebben, herkenbaar hè 😉 .

Vergeet jezelf niet!

Een andere tip is, vergeet ook jezelf niet! Als jij lekker in je vel zit dan straal je dit zowel thuis als op je werk uit. Ik zelf kan enorm genieten van winkelen, lang in bad liggen en de geur van een goede gezichtcrème op mijn gezicht te smeren. Zelf gebruik ik graag Clinique. Er was een tijd dat ik ook nog wel eens een boek opensloeg, maar die is verdwenen bij de tweede.

Als laatste tip wil ik tegen alle mamma’s zeggen: Vertrouw op jezelf en je instinct. Iedere mamma doet de dingen op haar eigen manier. Zolang je dit met liefde doet, is er geen “goed” of “fout”!

http://www.carrieremamma.nl

Wil je ook je verhaal vertellen? Neem dan contact op

 

 

4 gedachten over “Carrièremamma Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s