carrier mommy's life·Family life·My own life

Bloggen: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen!

Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen!

In alle eerlijkheid, ik las bijna nooit blogs voordat ik zelf begon met bloggen. Via een student van mij die blogt op miratells.nl werd ik enthousiast over het hele blogconcept. Ik heb altijd overal een mening over en hoe lekker is het dan om die mening ook te kunnen geven! En verhip je kunt er ook nog wat mee verdienen als je het goed doet en genoeg kijkers trekt!

Ik dacht: ik doe het er wel eventjes bij, ik kan goed plannen dus dat moet geen probleem zijn. Gewoon tussen mijn 40-urige werkweek, baby, gezin en sociaal leven in ga ik een blog bijhouden, zoveel werk kan het toch niet zijn. Mira vertelde me al dat zij er best veel tijd in stopte maar ik dacht: eerst zien dan geloven! Nou inmiddels heb ik het gezien….

Toch niet zo eenvoudig als ik dacht

Het hele proces voordat de letters op paper staan is al niet eenvoudig. Welke onderwerpen behandel ik? Wat moet ik daar voor uitzoeken en lezen, en wat vinden andere mensen ook leuk om te lezen. Als ik daar eenmaal uit ben dan is het artikeltje zelf snel genoeg geschreven maar dan moeten er nog foto’s bij… Goeie foto’s zoeken, en een leuke lay-out maken kost me meestal toch wel een uur tot anderhalf. Maar dan ben je er nog niet. Als je lezers wilt aantrekken moet je er best wat voor doen, zeker als je beginnend bent als ik. In verschillende facebookgroepen kun je je blog plaatsen en dan moet je ook weer reageren als mensen een reactie achter laten. Eigenlijk kost dit laatste het meeste tijd, de lezers trekken.

Het bloggervirus, besmettelijk en soms verslavend

Ik hoor je denken: waarom die lezers trekken: als je leuke stukjes schrijft dan vinden mensen je toch vanzelf. Ik noem het: Het bloggervirus, en dat heeft mij dus ook getroffen. Het is gewoon zo’n kick als je ziet dat mensen het lezen; als je je grafieken omhoog ziet gaan en meer dan 1000 lezers op een dag trekt (is mij nu 2x gebeurd). Daarnaast wil ik ook voor iets staan, ik wil anders dan andere blogs zijn. Taboe doorbrekend en af en toe ook lekker kritisch! Dat moet carrière mamma uitstralen.

Met een lach en een traan

Naast dat ik dit wilde, heb ik ook te maken met mensen er om heen, familie, vrienden. Ervaringen die ik misschien wil delen maar zij niet, wel of niet op de foto enz. Soms is het heel kwetsbaar, jij bent vreselijk enthousiast maar anderen niet, voelen zich te kort gedaan of willen niet op de foto. Soms verwacht je dat vriendinnen je blog meteen delen en dat doen ze niet altijd. Ik snap het ook wel, het is mijn mening en niet die van hun, maar soms raakt het me best. Ik ben benieuwd hoe andere bloggers dit ervaren, dus laat even wat achter als tip!

Toch blijf ik lekker doorgaan, soms met wat meer ijver en post dan andere weken. Het hangt af van wat er allemaal gebeurd in mijn leven en of ik gewoon simpelweg de tijd heb om er even voor te gaan zitten.

Tot zover deel 1: bloggen waar ben ik in hemelsnaam mee begonnen. Volgende keer meer over de wereld achter het bloggen.

Waar ben ik toch allemaal mee bezig

www.carrieremamma.nl

29 gedachten over “Bloggen: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen!

 1. lieverd, ik vind je blogs super en ben ook super trots dat je dit bent gaan doen, inderdaad met alle andere verantwoordelijkheden er nog bij. Dit stukje heeft me nog even dat extra zetje gegeven om te delen. (en jou meteen 5 extra werk aan reacties op lezers ;))

  Liked by 1 persoon

 2. Wow wat een mijlpalen heb je dan al bereikt, ik kan alleen nog maar dromen van en hard werken voor zulke bezoekersaantallen. Hard werken is het inderdaad zeker, er komt veel bij kijken. Ik vind het soms wel moeilijk als ik iets online zet en veel reactie verwacht en er dan niet zo veel gebeurd – online dan. Ik meet mijn succes dan aan cijfers, terwijl als ik dan mensen spreek, hoor dat ze het gelezen/geprint/gekocht hebben. Volhouden en door blijven gaan – zo lang je het zelf leuk vindt in ieder geval.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik ben het helemaal met je eens. Vooral het delen en bezoekers krijgen kost veel tijd. Reageren op anderen via Facebook duurt bij mij zeker uren, maar ik heb het er allemaal voor over. Bloggen vind ik heel leuk!

  Like

 4. Bloggen doe ik nu al vier jaar en elke dag nog met super veel plezier. Mijn familie/vrienden snappen er weinig van (in het begin best frustrerend), maar ik doe het voor mijzelf en heb dat naast mij neer gelegd x

  Like

 5. Ik blog nu iets langer dan 3 jaar en ik denk dat dit een van de beste keuzes is die ik ooit heb gemaakt. Tjah, soms begrijpt mijn omgeving er ook niks van.. maar daar heb ik nu schijt aan 🙂

  Like

 6. Haha dat denken velen ‘ah bloggen is een makkie, ik doe het wel even bij’. Nog zo een onderschat beroep. Zolang het je gelukkig maakt, blijf het doen. Als je merkt dat je tegen je zin dingen doet, dan is het tijd om een andere hobby te gaan zoeken. Succes!

  Liked by 1 persoon

 7. Ja, erg herkenbaar! Ik ben ook nog niet zo lang bezig en je stezkt er inderdaad heel erg veel tijd in! En t gaat gepaard met een mix van euforie (ik heb één keertje 3000 bezoekers gekregen op een dag. Liep de hele week te dansen 😉) en onzekerheid (want dikwijls zijn het er ook ‘maar’ 100…en dan vraag ik me af wat ik verkeerd deed… maar t blijft een erg mooie en leuke hobby he?

  Liked by 1 persoon

 8. Dit klinkt heel erg als mijn verhaal. Ik ben echt nog steeds op zoek naar een balans tussen alles en merk dat mijn 3 blogs per week niet altijd haalbaar zijn. Voelt niet fijn. Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben!

  Like

 9. Leuk en herkenbaar artikel. Ik reed nog niet een keer die 1000 bezoekers hoor. Maar goed, komt vanzelf hoop ik. Promotie vind ik inderdaad het lastigst. Je kan nog zo leuk schrijven, maar je moet wel gevonden worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s