Beautiful life·healthy·My own life

Lekker zweten om gezond te blijven!

Keihard gewerkt deze week. Thuis een zieke vent en een verkouden baby. Nu even een paar uur voor mezelf. Waar ik ben? Ik ben in Termen Soesterberg.

Sauna fan!

Zelf ben ik een enorme sauna fan. Ik ga al vanaf mijn 13e naar de sauna. Voor mij is het een plek waar ik me echt kan ontspannen, bijna wel moet onspannen. In een sauna van 90 graden kan je namelijk aan bijna niks anders denken dan het proberen te blijven zetten an sich. Je wilt het zandlopertje leeg zien lopen tot je op de 15 minuten zit, en misschien nog wel langer als het lukt. Alle problemen die die dag belangrijk leken, verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

Pure ontspanning

Een avond naar de sauna is gewoon heerlijk ontspannend maar het hangt wel af van welke sauna. Dit keer ben ik samen met mijn moeder naar Thermen Soesterberg gegaan. Sinds 3 augustus zijn ze officieel open. Dezelfde eigenaren als Thermen Bussloo hebben het overgenomen en de verwachtingen zijn hoog bij ons.

Voorheen was er altijd al een sauna in Soesterberg, een kleine knusse familiesauna waar wij heel vaak en graag kwamen. Maar die tijden zijn voorbij en het is time to move on, zo ook wij laten het oude sentiment los en verheugen ons op de nieuwe sauna.

Verwachtingen

Het eerste wat opvalt is de grote parkeerplaats en hoeveel auto’s er op staan. Mijn moeder en ik zeggen tegen elkaar: Hè het zal wel hartstikke druk zijn. Maar bij binnenkomst in het saunacomplex is er niks van te merken. Er is genoeg ruimte, heel veel verschillende sauna’s en meerdere zwembaden om uit te kiezen.

We beginnen met de lavendelsauna, daarna even koelen en zwemmen, dan de bijpraatsauna (heerlijk de tijd wegkletsen) even onder dompelen in het koude bad en dan op naar het restaurant. Ze hebben er twee, een buffetrestaurant en een ala carte restaurant, wij kiezen voor de laatste. Het is echt een prachtige ruimte met overal kleine ‘woonkamertjes’ met mooie loungebanken waardoor het lekker knus aanvoelt. De kaart is prima, genoeg keuze en vooral de vitrine met de taartjes trekt onze aandacht. Ik neem niks omdat ik nog steeds bezig ben om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken maar kijk jaloers naar mijn moeder hoe zij de cheesecake naar binnen werkt.

Uitgerust en ontspannen naar huis!

Na de welverdiende rust gaan we nog een rondje doen, nog even lekker zweten, het hart goed laten kloppen, eventuele ziektekiemen de kop indrukken! En daarna lekker uitgerust naar huis.

Misschien dat we volgende keer wel een gezichtsbehandeling erbij doen want ze schijnen er ook een mooie schoonheidssalon te hebben.

Ben jij ook een saunaganger? Laat dan even een berichtje achter welke sauna we ook nog moeten uitproberen!

www.carrieremamma.nl

Er zijn strikte regels in de sauna over telefoon en camera gebruik dus ik heb zelf geen foto’s kunnen nemen. De foto’s die je ziet heb ik opgevraagd. 

19 gedachten over “Lekker zweten om gezond te blijven!

  1. Ik heb nog maar een keer een korte sauna gedaan. Dat was op een vakantiedomein in Frankrijk. Ik weet niet of die zo representatief was, maar ik moet zeggen dat me dat wel deugd deed. Heel veel deugd.

    Maar er echt over meepraten kan ik dus niet echt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s