carrier mommy's life·Family life·My own life

Gekkenhuis, ochtendritueel van een werkende mamma

Helaas pindakaas.

De dagen van rustig wakker worden, douchen en een kopje koffie zijn helaas al wat maanden voorbij. Mijn ochtend ritueel is helemaal op zn kop gegooid nu ik een kleintje heb en verantwoordelijk ben voor twee in de ochtend. Jawie doet de late voeding en ik ben dus in de ochtend de pineut.

Mazzel heb ik dat Flynt redelijk goed slaapt en ’s ochtends meestal pas rond 07.00 wakker is. Dus mijn wekker gaat om 6.30. Snel onder de douche, hopend dat hij nog even blijft slapen. Ik hoor al wel wat beweging, stop snel de speen er in, hopend dat hij die lang genoeg in zijn mond houdt om Jawie niet wakker te maken.

Douchen, eten en boeren

Snel sprint ik onder de douche. Voorheen kon ik makkelijk 15 minuten douchen maar tegenwoordig gaat het in 5 minuten, snel haren wassen en afdrogen, kleding aan en Flynt uit bed tillen. In één ruk loop ik door naar de keuken. Koffiemachine aan, flesje maken, melk in mijn koffie en plof ik op de bank neer om Flynt z’n fles te geven. Lekker lurkend aan zijn fles met geitenmelk brengt hij mij even tot rust. Maar zodra die op is gaat de geoliede machine weer verder. Boeren is bij ons een heel ritueel. En net wanneer je denkt dat er niks mee meer komt krijgt hij het voor elkaar om toch nog een flinke mond te geven en ja hoor: ik kan andere kleren aan. Natuurlijk net nik schoon, want ik heb deze week nog geen tijd gehad voor de was. Dan maar even in de wasmand zoeken, even ruiken, ja dit kan nog wel een dagje mee. Hop en weer door naar beneden, make-up op en ontbijt maken.

Ondertussen hoor ik boven wat gestommel. Jawie wordt wakker en gaat onder de douche. Ik pak Flynt op, kleed hem uit en geef hem aan zijn vader. Leuk vader zoon momentje aan het begin van de dag en heel handig want dan heb ik even mijn handen vrij om kleertjes uit te zoeken en zijn tasje in te pakken voor zo bij oma.

Gekkenhuis

Nadat gegeten, gedoucht en aangekleed is loop ik nog een keer alles na, heb ik alles? Alle boeken mee, laptop mee, iets te eten ook wel handig. En dan op weg naar oma. Je snapt het wel als ik op mijn werk aankom kan ik me ontspannen 😉

Waar zijn we toch allemaal mee bezig

http://www.carrieremamma.nl

25 gedachten over “Gekkenhuis, ochtendritueel van een werkende mamma

 1. Wel herkenbaar, ook al door ik de ochtenden eigenlijk altijd alleen en ga ik niet naar mijn werk. Maar ik kom pas tot rust als Cas op de peuterspeelzaal is en Ruub weer slaapt. De dagen dat Cas thuis is heb ik dus weinig rust. 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Ik doe ook altijd de ochtenden. En ik deed ook de nacht toen ze klein waren. Mijn man de laatste voeding al hij thuis was. Dus 4 keer in de 10 dagen mocht ik dan ook. Maar meestal loopt t wel gesmeerd. Wel tijdstip ook. Al douchen wij in de avond haha.

  Liked by 1 persoon

 3. Voor mij ook erg herkenbaar. Ik ren en vlieg door het huis smorgens om de oudste 2 op tijd school te krijgen . Tussendoor zelf zorgen dat ik klaar ben. Zeker als ik moet werken Vind ik het hurry-up! Heerlijk om op mijn werk eerst rustig te starten met een bak thee:)

  Like

 4. Leuk stuk haha! Hier verlopen de ochtenden meestal een stuk relaxter. Het enige nadeel is dat het momentje ‘rust’ pas ergens in de middag komt.

  Like

 5. Dat geren en gezweet (net nadat ikzelf fris en wel aangekleed ben) herken ik wel en dat gaat voorlopig niet over komende jaren..Haha. Welkom in de wereld van een mama! Respect voor jou want jij bent ook nog eens een carrièremama😳

  Liked by 1 persoon

 6. Ik denk dat je controle en perfectie mag gaan loslaten. Dan onstaat er meer ontspanning en het kunnen genieten van het moment.
  Ze zijn zo groot, hoe mooi is het om zo’n kleintje elke dag wakker te zien worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s