carrier mommy's life·My own life

Een leuke baan, is dat Unique?


 

Blij met je baan, is dat Unique?

Soms hoor ik weleens mensen die ’s ochtends al opstaan met het gevoel: “Nee hè, ik moet werken”. Die moeizaam uit bed kunnen komen, zichzelf naar de douche sleuren en daar dan minstens een half uur onder staan om vervolgens zich op te peppen om richting werk te gaan. Zuchtend en steunend beginnen zij aan de dag, iedere dag.

Een nieuwe week

Op de radio hoor je ze ook vaak zeggen: “Shit! Het is weer maandag, wij helpen je de week wel door”. Wat een vreselijke gedachte, dat je zo je week begint 😦

Ik heb dit gelukkig nog nooit gehad, en nou moet ik ook wel zeggen, ik heb altijd leuk en interessant werk gehad. Dat je je werk leuk vindt is voor mij ook zo belangrijk. Je bent er meer dan 40 uur per week mee bezig. Het zou zo zonde zijn als je het dan niet naar je zin hebt! En, zoals de naam van mijn blog al doet vermoeden, ik ben heel erg met mijn carrière bezig.

Carrièredromen 😉 

Als klein meisje was ik al bezig met wat ik later wilde worden. Dit verschoof natuurlijk van ballerina, naar filmster naar circusartiest. Ik had toen nooit gedacht aan deze optie; Hogeschool docent.

Een baan die mij jong houdt!

Door mijn baan blijf ik jong. Ik vergeet soms dat ik de 40 al nader en dat ik geen student meer ben. Ik ben namelijk de hele week omgeven daar jonge mensen met ambities. Jonge mensen die weten wat ze willen en hiervoor gaan. Studenten die naast hun studie vaak ook nog een baantje hebben (of meerdere) en soms ook nog stagelopen. Een druk bestaan dus! In dit drukke, enerverende milieu bevind ik mij, sta ik voor een hoorcollegezaal met 100 studenten mijn verhaal te vertellen en hoop ik dat er wat blijft hangen.

Kers op de taart

Soms heb je een kersje op de taart, zoals een nominatie voor beste docent van het jaar, zo leuk. Of een student die je aan het einde van het studiejaar een kaartje geeft met een bedanktekst er op. Soms heb ik zelfs studenten waar ik in contact mee blijf en via LinkedIn en Facebook hun dagelijks leven en ook hun carrière volg. Ik weet dat ik een kleine bijdrage daaraan heb gehad en dat geeft voldoening. Want dat is toch het belangrijkste aan het einde van de dag, dat je voldoening voelt?!

Beetje hulp nodig?

Heb jij als je dit artikel leest ook zoiets van: dat wil ik ook, voldoening halen uit mijn werk? Neem dan eens contact op met Unique! Zij kunnen je vast aan een leuke nieuwe baan helpen waar je ’s ochtends voor je bed uit wilt komen!

http://www.carrieremamma.nl

Deze blog is een samenwerking met Unique

 

 

19 gedachten over “Een leuke baan, is dat Unique?

  1. Ik heb niet een baan waar je denkt van hier wil ik altijd blijven maar ik heb leuke collega’s je heb genoeg te doen de dag door en ik ben blij dat ik een baan heb. Ben ook elke dag onder de mensen maar goed voor de baan die ik nu heb, heb ik niet geleerd. Ik heb soms wel dat ik geen zin heb maar dat komt altijd goed

    Liked by 1 persoon

  2. Ik vind mijn baan heel leuk, maar kan me ook inbeelden dat er dagen zijn dat je niet graag gaat, kan me dat ook moeilijk inbeelden dat je al-tijd met even veel pleziet gaat, kan volgens mij ook niet! De perfecte job bestaat ook niet, zit inmiddels aan mijn 6e op 8 jaar tijd, en het is overal wel wat 😉

    Like

  3. Ik heb mijn werk altijd heel erg leuk gevonden en nog. Alleen ben ik laatst overgeplaatst en moet ik nu veel verder rijden. Dat is wel echt een tegenvaller en een struggle. Ik ben nu steeds pas om kwart voor 8 savonds pas thuis. Ik moet dan nog avondeten etc. Plus mijn kindje ligt ook al in bed waardoor ik hem die dag max 2 uurtjes gezien heb..Dus mijn avonden zijn ook zo goed als weg.. dat is echt een dingetje maar omdat ik mijn werk zo leuk vind nemen we het maar voor lief🙊

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s