carrier mommy's life·Family life·My own life·No life

Yes, I survived: het eerste jaar

 

 

 

De ellende van de eerste maanden

Weet je nog die eerste maanden? Bijna niet slapen, zo’n verantwoordelijkheid voor een klein mensje en zo moe dat je niet meer wist van voren of je van achteren leefde. Nou ik wel. Dat vergeet je toch nooit meer! Mensen zeggen: dat vergeet je snel weer hoor. ECHT NIET. Ik word er al aan herinnerd als ik in de spiegel kijk. Ben in 1 jaar tijd 5 jaar ouder geworden en ben nog steeds bezig om de slaap in te halen die ik voor mijn gevoel gemist heb.

Hoe overleef ik dit?

Hoe blijf ik overeind in dit alles? Ik werk fulltime, heb een baby en ga graag met Jawie, vriendinnen en familie wat ondernemen. Hoe blijft de relatie leuk en hoe krijg je de kilo’s er af om hopelijk ooit weer eens die mega kast met kleding aan te kunnen trekken. Dit soort vragen heb ik mij het afgelopen jaar vaak gesteld en ook geprobeerd in te vullen, op te lossen en te zorgen dat ik overeind bleef.

Avondje naar de opera

Tijd voor mezelf en voor de ander

Een van de belangrijkste dingen was tijd voor mezelf. Af en toe even naar de sauna bijvoorbeeld daar kom ik echt even tot mezelf. Het is zo heet in zo’n kreng dat je echt niet meer kan denken aan dingen waar je je zorgen om maakt. De ellende zweet je er letterlijk uit 😉

Dan kwam tijd voor elkaar. Samen een paar daagjes weg hebben wij nu twee keer sinds de geboorte van Flynt ondernomen. Oppas regelen, luxe hotel boeken en gaan met die banaan. Niet te veel naar huis bellen en gelukkig snapten de oma’s ook wel dat ze beter niet konden vertellen dat Flynt een griepje had of een uitslagje hier of daar. Nee gewoon stoïcijns zeggen dat alles goed ging en dat wij lekker konden genieten!

Heel belangrijk was het voor mij ook om gezond te eten. Die zwangerschapskilo’s zaten me zo in de weg en bleven toch ook een herinnering aan een tijd die ik als niet al te prettig had ervaren.  In combinatie met één a twee bezoekjes aan de sportschool per week ben ik nu acht kilo kwijt en heb ik er nog twee te gaan.

Drie generaties bij de kapper

En dan als laatste maar zeker niet als onbelangrijkste, leuke dingen doen met vriendinnen en met mijn moeder en oma. Lekker lachen, lekker eten met een glaasje wijn erbij. En dan natuurlijk wel de volgende dag naar de sportschool haha

 

Oppas, oppas en nog eens oppas!

Om dit allemaal te kunnen doen naast een baan en een gezin moet je goed plannen. Zowel Jawie als ik vinden het belangrijk om dit soort dingen, ook nu we onze baby hebben te kunnen doen. We maken dus goede afspraken. Zo is maandagavond mijn avond om af te spreken en dinsdag die van hem. Qua sporten ga ik meestal in het weekend in de ochtend en hij in de middag.

Wij zijn beide geen mensen die alleen maar met ons kind bezig kunnen zijn. We houden enorm veel van hem en genieten van onze tijd met elkaar als gezin maar kunnen ook genieten van tijd zonder kind en soms ook zonder elkaar.

Veel mensen zullen hier wat van vinden als zij dit lezen. Je mag dit eigenlijk niet zeggen. Je moet, zeker als vrouw helemaal gefocust zijn op je gezin en op je kind. Mensen kijken afkeurend als je zegt dat je het heerlijk vindt om een avondje, dagje of weekendje voor jezelf te hebben. Maar wat een ander er ook van vindt, ik vind het belangrijk om te kijken naar wat ik nodig heb en hoe ik de beste mamma kan zijn, en het beste uit mezelf en mijn leven kan halen. Ik wens dit iedereen toe, voor welke manier je ook kiest!

Waar zijn we toch allemaal mee bezig!

www.carrieremamma.nl

6 gedachten over “Yes, I survived: het eerste jaar

  1. Wij staan nu ook voor de geboorte van ons eerste kindje en weet ook nog niet goed hoe alles te plannen en aan te pakken.. Blij dat het bij jou vlot gelukt is!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s