Beautiful life·Enjoying life·healthy·My own life

Wellness and pleasure!

Wellness and pleasure

Zoals jullie al van mij weten kan ik er enorm naar uitkijken: een avondje sauna. In de winter vind ik het een heerlijke tegenhanger van de koude donkere dagen en in de zomer kan ik zo genieten van de warmte, de zon en het ijskoude bad!

De komende maanden ga ik mijn ervaringen over de verschillende sauna’s waar ik geweest ben met jullie delen op mijn blog. Dit zijn geen samenwerkingen ofzo, gewoon mijn eerlijke en ongezouten mening! Zodat je weet waar je aan toe bent als je zelf eens een kijkje wilt nemen!

Thermen Houten

Ik ga best vaak naar de sauna en probeer ook vaak nieuwe saunacomplexen uit. Zo ging ik deze keer naar Thermen Houten. Niet geheel nieuw voor mij maar de laatste keer dat ik er geweest was, is zo’n tien jaar geleden.

De mega-complexen versus de kleine knusse sauna

De tijd van kleine knusse saunaatjes is helaas voorbij. De mega-complexen poppen als paddenstoelen uit de grond. Alles wordt steeds groter en massaler. De regels worden steeds strenger en de sauna’s steeds drukker. Maar wil je toch nog dat kleine knusse sauna gevoel dan is Thermen Houten zeker een aanrader! Wij waren er in de avond en het had ook nog eens net gesneeuwd. Het is dan gewoon een klein sprookjes land.

Wat ik echt een pluspunt vind bij een sauna is dat ze een zwembad hebben waar je van binnen naar buiten kunt zwemmen. Vooral in de winter vind ik het veel te koud om het water uit te komen, je handdoek te zoeken en je slippers aan te trekken. Het weerhoudt mij echt van het gebruik maken van een buitenzwembad. Bij Thermen Houten hebben ze dit dus! Je zwemt op je gemak naar buiten, trekt een paar baantjes en zwemt dan weer naar binnen en loopt het water uit. Zo’n luxe!

Ze hebben veel soorten sauna’s, sommige een beetje outdated maar ach dat hoort ook wel een beetje bij een kleinere sauna. Je krijgt er de rust en ruimte voor terug. Hier is het niet opgepropt in een sauna zitten, hier konden we gewoon nog lekker liggen en hadden we soms een sauna helemaal voor ons alleen. En dat betekent, lekker kletsen!

Lekker eten

Wat mij heel blij verraste was het eten. Wij hebben er echt goed gegeten, konden ook het gerecht net iets anders krijgen dan wat er op de kaart stond. Het antwoord: “Nee dat kan niet, het kan alleen zo als het op de kaart staat”, heb ik niet gehoord. Ook geen gescan met bandjes, gewoon je naam zeggen en het werd geregeld.

Prima sauna dus om een avondje te vertoeven! Mij zien ze er vast nog een keertje!

www.carrieremamma.nl

2 gedachten over “Wellness and pleasure!

  1. In het buitenland ga ik graag naar de Hammam, maar in Nederland heb je lang niet zoveel privacy als in bv Turkije. Daar zijn het toch ook mega complexen, maar je kan kiezen voor openruimtes of kleine cabines voor Max 4 personen. Dat vind ik veel prettiger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s